Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Kanonkveld med Egidio, FBK og Dans Fauske

Egidio Juke Ingala band, kanskje den mest vellykkede kvelden i Fauske bluesklubbs regi. Her fikk vi en leksjon i hva det vil si å spille swingblues. Samarbeidet mellom ståbassisten og tromeslageren fungerte aldeles utmerket. Tight og fint- det laget en ramme på bluesen slik at gitaristen og frontfiguren med sine mange harmonicas bare kunne ligge over og fylle på. Det gjorde de til gangs. Gitarspill av meget høy klasse, han lekte med musikken i det heftige jaget som er i slik uptempo musikk som de bedriver- imponerende. Munnspilleren Egidio trakterte sine harmonicas med en slik følelse i de rolige partiene at bluesens røtter ble rørt. Som vokalfrontfigur styrte han showet fra scenen med den største selvfølgelighet. Musikken swingte til de grader, som swingbluesband noe av det ypperste undertegnede har hørt. Her var det både flow, feel og groove så det holdt. I tillegg til det musikale, var opptreden som de hadde på scenen og gulvet fremfor scenen en sjelden oppvisning av scenekunst.

Etter tre fire nummer kom våre to verdensmestre i boogie woogie Torbjørn og Susanne. Her fikk bluespublikumet en oppvisning til denne kvelden, fantastisk. Det er bare å legge seg flat for dem. Undertegnede har ikke særlig kunskap om dans, men kunst utført på et høyt nivå, er alltid gjennkjennbart. Det nivået dere bedriver er fantastisk høyt, vi er stolt av at dere kommer fra Fauske. Hovedtrener for Dans Fauske, Valter Jakobsen var også på gulvet med sin partner og viste hvordan det skal danses swing. Han uttalte på tur ut døren at dette var en fantastisk kveld og dette er noe som må gjentas.

For bluesklubbens del var det også en fantastisk kveld. Stinn brakke og 15 nye medlemmer. Vi er i skrivende stund opp i 265 medlemmer. Lederen for klubben Wiggo Bjur gikk rundt med et stort smil om
munnen hele kvelden og etterhvert som medlemmene ble vervet måtte det bare komme en liten påskjønnelse til billetøsene Gro Anita og Tove Anita. Wiggo kom svevende mot damene med en flaske av noe boblende art i hånden og small korken i været til ære for dem. Takk for innsatsen til dem og til roadie Tor Even som hjalp til med rigging. En takk til roadie og sjåfør fra Kjøpsvik bluesklubb Thomas som reiste med bandet og til Freddy Iversen, leder i Kjøpsvik bluesklubb og Arctic Music som hentet bandet fra Italia.

15. mai 2005 - Flere saker