Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Bjørn Varpen

Bjørn Varpen- en voksen artist. Varpen Band en trio med stor T.

Fredag 11/11 spilte Varpen Band på Penny Lane til ca 80 tilhørere. Her ga Bjørn oss et bevis på at det var riktig å kåre han til vinner av unionscupen på Notodden i 2004. Han ga oss en leksjon i gitarspill av høy klasse. Soloprestasjoner- sang- selvlagde låter- versjoner av andre artisters låter og til sist og ikke minst de to musikerne han har sammen med seg: Jon Krogstad på bass og Ketil Klæboe på trommer. En trio med stor T.

Bjørn er i ferd med å bli en artist av skikkelig format. Han serverer musikk som gir anledning til å gripe den an på mange ulike måter. Du kan lene deg bak å nyte den melodiske føringen i soloene og la sansene flyte med, du kan ta på deg festskoene og ta deg en fest med de knalltøffe riffene han kjører og følge groovene i låtene hans eller du kan som musiker sette deg ned å høre etter nyskapende vendinger og liks i soloene. Du kan lytte til de ulike versjonene han har snekret av ulike klassikere. Her vil jeg personlig trekke fram versjonen som de har av Willie the Wimp. Stevie Ray`s versjon er kanskje noe monoton og litt kjedelig etter en tid, men den funkbaserte grooven som Bjørn og kompet hans la til grunn ga en versjon som ga låten en helt ny dimensjon. En utrolig tøff versjon.

Slike bandkonstellasjoner har tradisjonellt en eller to bassoloer i løpet av kvelden og noen har litt trommesolo. Men her fikk vi det ene basskoret etter det andre og de varierte fra riffbaserte kor til noen walkingbaserte og han var i tillegg såvidt innom slap, der han viste at han behersket også det, noe som han i all beskjedenhet benektet i etterkant. En bassist det står respekt av. Etter en stund ut i andresett gikk Bjørn og Jon av scenen og Ketil ble sittende ensom igjen. Det lot han seg ikke ta nevneverdig nær av. Det gikk ca 3 sekunder så hadde han overtatt scenen totalt og ga et trommekor som det er lenge siden det har vært på Fauske. Her skulle det vært flere trommeslagere i salen. Ketil er batteristen som kan sin vei rundt om på kjøkkenet. Utrolig fasinerende trommekor.

Det høres at de to i kompet har vært borti andre musikksjangre. De gjør sitt til at Varpen Band er et slikt kvalitetsband. En trio med stor T. Varpen Band: Takk for en vannvittig bra konsert. De 80 tilhørerne som var fikk en veldig bra konsert og det hadde nok vært plass til 70 til, men denne konserten viser at Fauskefolk kan gå ut selv en fredag.

16. november 2005 - Flere saker