Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Jolly Jumper og Big Moe på Fagers

Bluesklubbens første konsert dette året ble en kjempesuksess. Denne konserten ble gjennomført på ny scene og i den sammenhengen vil vi bare gratulere Frank Fagertun med veldig bra utført oppussingsarbeid på et i utgangspunktet bra lokale. Fagers er gjenoppstått i noe ny klesdrakt, men på samme måte som gamle Fagers, en uteplass med sjel og særpreg. Dette er en scene som vi kan trives med. Vi hadde besøk fra Bodø bluesklubb, og de sa i misunnelse: - Slike lokaler som dette mangler vi i Bodø.

Konserten: Jolly Jumper og Big Moe. To av Norges fremste bluesartister, og på denne type akustisk blues av de fremste i verden. Big Moe sa: - Det vi holder på med er en nisje som det ikke er så veldig mange som driver med. Men det er ikke det som gjør at de får så mange jobber de ønsker. Den autentiske sounden som de har i sitt bluesuttrykk enten det er gammel Robert Johnson eller det er egenprodusert stoff, er helt unikt. Kjell Inge, alias Jolly Jumper har en helt utrolig dynamisk og flott stemme. Som munnspiller holder han også utrolig høyt nivå. Når han i tillegg krydrer med alskens kvekkende blåseinstrumenter blir helhetsbildet veldig variert. Big Moe sitter på siden og gir et blueskomp med sine gitarer som svinger aldeles voldsomt. Den variasjonen som blir med alle de ulike gitarene gir et fantastisk mangeartet komp. Når i tillegg Big Moe synger med en skikkelig mørk bluesrøst gjør det at kvelden blir kanon. Dersom man plukker fra hverandre enkelte melodier kan de alene virke noe banale og enkle, men servert med den pakken som de kommer med fra Jolly Jumper og Big Moe, gjør at konseptet deres blir helt fantastisk. En utrolig fin blueskonsert av skikkelig internasjonalt format.

Dette var en blueskveld som det blir lenge til vi får oppleve maken til! Vi var litt redd for at det kunne bli et problem at storytellingbluesen kunne kollidere med et feststemt fauskepublikum ute på byen en lørdag. Men det viste bandet at de ikke har noen problemer med, de er så drevne at de la listen slik at dette ikke ble noe problem. I utgangspunktet høres det kanskje noe ensformig ut med to kailler fra Trøndelag som skal komme og spille blues, men en slik variasjon i forhold til bluesmusikken er det lenge siden vi har hatt. Takk for en fantastisk fin konsert.

 

ØG

6. februar 2006 - Flere saker