Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Fra Swamp til moderne blues- en fortelling om amerikansk blues


Fauske bluesklubb har satt et tema på plakaten for våren 2006 vi skal ha en konsertrekke med amerikansk blues. Vi vil ha tre konserter som viser ulike amerikanske bluesartister som representerer hver sin egen del av den amerikanske historien. Vi skal ha konsert med Ron Hacker and the Hacksaws 22/3, Gary Primich den 29/4 og til slutt Lazy Lester den 2/6.

Bakgrunnen for akkurat denne konsertrekken er det bluessamarbeidet som bluesklubbene i regionen til Blues i Nord har. Vi innehar flere idealistiske personer som samarbeider om å sette bluesen på kartet i nord. Bluesklubbene i regionen påtar seg å arrangere konserter med bluesartister både på gunstige og ikke gunstige konsertdager, slik at vi får mulighet til å ha bluesartister reisende i regionen. På den måten får også publikum i Nord- Norge oppleve artister av et visst format. Dersom det skal være interessant for artister å komme nordover, er vi nødt til å få til flere konserter slik at de skal kunne forsvare det både økonomisk og kunstnerisk å reise opp hit.

At vi har bestemt oss for akkurat disse artistene gir det oss anledning til å sette fokus mot amerikansk blues. Vi vil få en reise fra Lazy Lester via Ron Hacker and the Hacksaws til Gary Primich.

Fra Lazy Lester få en grundig gjennomgang av den amerikanske Swampbluesen. Han har med seg Rune Myhren på munnspill. Lazy vil i dette konseptet spille gitar og gi oss et innblikk i sin bluesverden en blanding av cajun, Lousiannablues og country. Han vil sammen med Rune Myhren på sang og munnspill gi oss et innblikk i røttene til amerikansk blues på en meget spennende måte.

Gjennom Ron Hacker får vi en innsikt i slide- gitarens mange muligheter. Han er en av de hvite gitarister som virkelig har kredibilitet som en virkelig ”bluesman”. Her vil vi få oppleve ekte slideblues på en rå og tøff måte med samtidig begge føttene plantet godt inn i det en kan kalle tradisjonell slidegitar. Han har gått sin skole gjennom Elmore James, Howlin Wolf, Muddy Waters, BBKing, Jimmi Reed og spiller på en Fender SRV- signatur eller Gibson. Sin gitarskolen kan sies at han har kontroll på, en artist som vi ser fram til med spenning.

Gary Primich representerer den yngste amerikanske bluesen. Han representerer likevel en helt klar link tilbake til bluesens vugge. Han kan vel sies å ha en fot i den gamle skolen og en fot i moderne blues. Han er en munnspiller som i tillegg til å spille munnspill virkelig kan synge. Gjennom Gary Primich vil vi få en representant for den moderne amerikanske bluesen. Han er en munnspiller av rang som vil gi oss en konsert som virkelig vil sette spor.

Denne konsertrekken vil gi medlemmene i Fauske Bluesklubb en virkelig innsikt i hvordan den amerikanske bluesen har utviklet seg. Gjennom både den utviklingen som disse enkeltmusikerne i seg selv har hatt. Det er en ringvirkning av slike konserter at publikum viser en økende interesse for de artistene som vi setter på kartet, det gjør at de på den måten får med seg mer blueshistorie og interessen øker. De vil samtidig kunne sammenlikne de ulike artistene gjennom konsertrekken og kompetansen og interessen for bluesen øker. Vi vil få en utvikling på bluesmiljøet.
Konsertene vil bli i nesten omvendt rekkefølge av den kronologiske som temaet tilsier. Det at vi ikke får kronologisk riktig progresjon på denne konsertrekken, er praktiske vanskeligheter med å sette opp turneene til disse artistene. De kommer tross alt fra Statene hele gjengen. Vi starter med Ron Hacker and the Hacksaws onsdag 22/3, deretter kommer Gary Primich lørdag 29/4 og til sist Lazy Lester fredag 2/6.

2. mars 2006 - Flere saker