Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Ron Hacker and the Hacksaws

Første gangen jeg hørte blues, jeg mener virkelig "HØRTE" blues var i 1956. En venn og jeg ble tatt da vi brøt opp parkometre. Jeg var elleve år og han tolv. Da ble vi sent av gårde til et ungdomssenter. Miljøterapeutene på senteret var unge Afro- Amerikanere i tjue- årene som elsket sin musikk, som ungdom gjør. I 56 var musikken deres Elmore James, Howlin` Wolf, Muddy Waters, B B King, Jimmy Reed. Jeg ble helt betatt av denne musikken og den har vært en del av livet mitt siden den gang. Nå når jeg er blitt eldre har jeg konsentrert meg mer om å spille blues enn å "leve ut bluesen".

Etter å ha lært å spille gitar på egenhånd, møtte Ron- Yank Rachell, den berømte partneren til Sleepy John Estes. Yank lærte Ron detaljene i Delta Blues, og de ble venner for livet gjennom denne prosessen. Skuespilleren Peter Coyote hjalp Ron til sin første jobb i San Fransisco på en kaffebar i nabolaget. Det tok ikke lang tid før Ron hadde satt sammen "The Hacksaws" og slet ut klubbene "the Bay- Area".

Siden den tiden har Ron spilt på en rekke store festivaler i Nord- California, inkludert Monterey Jazz Festival, San Fransisco Blues Festival og the Marin County Blues Festival. Ron har også tunrert utstrakt i Europa hvor han har spilt på store festivaler i Belgia, Nederland, Danmark og Norge. Ron har gitt ut fem album: No Pretty Songs, Bar Stool Blues, I Got Tattooed, Backdoor Man og Burnin.

Vi ser frem i spenning til denne konserten i Fauske Bluesklubb og ønsker alle medlemmer og andre hjertelig velkommen til konsert på onsdag kveld på Fagers.

20. mars 2006 - Flere saker