Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Saltenbluesen 2006: Musikalsk suksess.

Artistene som besøkte oss under Saltenbluesen 2006 var av et slikt format og ga oss slike musiklalske øyeblikk en ikke glemmer på lang tid. Torsdags kveld startet vi opp med en bluesopptreden på Fauske Kunstforenings utstilling, "Føl nærmere". Her ble det en meget fin blanding av blues og fotokunst. Etter dette var det en utmerket konsert med Boogieman Fleines & Elstad. Her viste artistene at de er i ferd med å etablere seg på et skikkelig vis som solide "stomp"- blues artister. Vannvittig god på kommunikasjon med publikum.

Kjartan Edvardsen var første artist på Fagers på fredag. Her lagde han stemning og fikk publikum med seg på en utmerket måte. Daniel Eriksen `Pzydeco sisters ga oss etterpå en leksjon i slidegitar og hvordan det er mulig å trekke slide inn i ulike områder av blues og beslektede genre. Stinn brakke på Fagers og en kanonkveld. Lørdagskveld startet opp med festivalkunstneren Ketil Born`s billedspill med musikk til. Et meget lydhørt og spent publikum fikk nyte Ketils kunstfilm med tilsatte toner. En sterk start på kvelden. Tommy and the Runawayboys feat Eirik Bergene. Her fikk de som ikke er bare ihuga bluesfans noe. De spiller veldig nært opp mot pop- rock med veldig melodiøse låter der de fremelsker den vakre melodien mer enn hva som er vanlig i bluesen. Avslutningsnummeret deres en ren contrylåt i et tempo som skremte vannet av de fleste. Et meget tight og sammenspilt band. Solid.

Knut Reiersrud. I rest my case. En slik musiker, det er utrolig hva den mannen kan gjøre med en gitar. Han har en slik intensitet i tonen, en slik teknikk, harmonisk teft og sjangerbevissthet at det blir til gull alt han rører ved. Han fletter inn folkemusikk fra land man ikke viste hadde musikk rett inn i den mest vanlige improvisasjon og det gjøres med en slik selvfølgelighet at det bare skal være slik. Denne enkeltheten får et menneske til å respektere den mannen. Det blir på en måte noe overmenneskelig ved en slik prestasjon. Er det noen i Norge som skal omtales i Gudelige ordelag i forbindelse med kunst så er det den mannen. Helt ubeskrivelig. Når han avslutningsvis får med seg Tommy Kristiansen og Eirik Bergene opp til en klimatisk jam over noen låter, blir det hele noe ekstatisk. En Fantastisk opptreden. Takk Knut.

Sky High med Clas Yngstrøm i spissen viste hva Jimi Hendrix holdt på med i sin tid. En forrykende gitarist. Bluesrock i sin heftigste form. Han har med seg historien og er historien i forhold til bluesrocken. Han er vel den fremste representanten som er innenfor akkurat denne sjangeren, jeg vet ikke hvem som er hans like.

Det som la en noe demper på stemningen er det store spørsmålet i forhold til hvorfor det ikke kom et større publikum. Har vi bommet helt med artistene, eller er det flere ulike negative faktorer som gjør at det ikke kom mer folk. Noe over 300 besøkende på en trippelkonsert til ca 300 kroner er et litt for lavt besøkstall. 

Det er rimelig mye jobb i forkant av en slik forestilling og når vi ikke ønsker å ha denne type konserter på Fauske er vi nødt til å gå i tenkeboksen under evalueringen av denne festivalen og nøye se på veien videre for Saltenbluesen. Er det liv laga eller har vi noe feil retning? Vi kommer tilbake med resultatet av evalueringen litt senere.

Se forøvrig omtale i Saltenposten og Avisa Nordland

21. august 2006 - Flere saker