Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Mighty Marith & The MeanMen feat Rocky Lawrence


 

Fagers 23/5 stor bluesfest.

 

- En unik Deltamusiker og en unik Norsk dame sammen på turne.

Vi har gleden av å presentere et nytt og spesielt samarbeid, mellom en mann som har gått i lære hos de gamle mesterne i Mississippideltaet, og en dame som aldri fikk gå i lære, men har klart seg bra likevel...

 

Rocky Lawrence er det nærmeste man kommer "Bluesens far" Robert Johnson i dag.

Denne attesten får han hos Roberts' eneste gjenlevende kompis, David "honeyboy" Edwards(94), som også forlengst har ansatt ham i sitt eget band. "I shut my eyes, and it's like being put back to 1936" sier "Honeyboy" om å høre Rocky spille og synge. Med en slitt kassegitar, bottleneck, og sin spesielle stemme, gjenskaper Rocky fortiden, og tar tilhørerne med på tur igjennom deltaet, bomullsmarkene, juke-jointene og selve livet. Han er en meget etterspurt artist og er konstant på turne over hele USA, enten alene eller sammen med "Honeyboy" Edwards. Han skulle egentlig ha spilt på legendariske Ground Zero i Clarksdale, men valgte å avlyse denne jobben når han fikk denne sjansen til å komme til Norge for første gang! Sammen med seg har han Nord-Norges "svarteste" stemme, evigunge "Mighty"Marith Endresen, født og oppvokst på "Main Street, Myre" i Vesterålen. Hun tør være kjent for de aller fleste musikkelskere over hele landet, for sine kraftfulle tolkninger av alle former for Blues i over 30 år.

 

I 2008 var hun på turne i Mississippi sammen med sine "MeanMen", Trond Hansen og Hans Isaksen, og der fikke de møte, og spille sammen med, både Rocky og "Honeyboy" til alles store begeistring. Flere amerikanere mente at Marith MÅTTE være svart, slik som hun låt, eller i det minste mulatt!! Vi tror nok vi har ordene i behold når vi lover en meget spesiell konsert, både for erfarne bluesfolk og nybegynnere. Gå ikke glipp av denne muligheten til å oppleve ekte Deltastemning her i vår egen lett forfrosne landsdel!

 

18. mai 2009 - Flere saker