Hovedsponsor

SaltenKraftSamband


SMSsponsor
PowerOffice


Saltenbluesen


Meny:

Organisasjon:

 Booking:

vbjur@online.no

Kontakt FBK:

oystein.gangstoe@fauske.kommune.no

Vidar Busk på Fauske Hotell 19.02


Ble født 19. mai-1970 og regnes i dag som en av de beste gitarister i Norge, uansett sjanger. Han vokste opp i Langesund men flyttet til USA som 15 åring for å spille blues med den amerikanske munnspilleren, Rock Bottom. Sammen turnerte de USA i mange år før Vidar flyttet tilbake til Norge. I 1996 startet han sitt eget band, Vidar Busk & His True Believers. De utgav den kritikerroste plata ”Stompin` Our Feet with Joy” i 1997. Siden ble det 2 nye plater før bandet ble lagt på is i 2000.

Vidar valgte en ny musikalsk profil igjennom platene ”Venus Texas”, ”Starfish” og ”Love Buzz”. I 2007 kom Vidars siste plate, ”Jookbox Charade”. Vidar Busk er kjent for å turnere mye og har spilt på de fleste store festivaler i Norge, Skandinavia og Europa. Han har vært på radio, Tv, aviser, magasiner og er en meget profilert artist. Vidar har mottatt ”Spellemannsprisen” i 1998 og 2003. Han fikk ”Smugetprisen” i 2004 og mottok ”Notodden Bluesfestival” pris i 1997. Vidar har spilt med mange storheter innenfor ulike sjangere og er kjent for en fantastisk tolker av Jimi Hendrix. Uansett musikalsk stil, Vidar Busk leverer varene!
______________________________________________________________________
Vidar Busk & His Bubble of Trouble:
Dette er et nytt og spennende prosjekt som kom på banen i midten av 2010. Bandet er Vidars hyllest til den amerikanske gitar musikken som herjet verden på midten av forrige århundre. Den gang da gitarhelter var utadvendte showmen som baserte musikken sin på Boogie Woogie, Country, Be Bop Swing og Blues. Vidar Busk & His Bubble Of Trouble er en energisk retro miks fremført med Stevie Ray Vaughans fandenivoldskhet. Stil riktig oppdresset i en Stray Cats / The Paladins inspirert fremtoning. Mye takket være back up bandet bestående av:
Ole Evensen:
Er en kjent bassist & trommeslager! i det norske rockabilly miljøet. Startet sin karriere i 1990 som kontrabassist i bandet The Daltons. I 1987 ble han kontrabassist i det mere profilerte bandet ”Built For Speed”. Et band som fortsatt turnerer med Ole på kontrabass. Han har også trommeslager oppgaver i Defrosters og The Hard Rollin’ Daddies. Ole er en stor bassist (bokstavelig!) og få trakterer kontrabassen slik denne mannen gjør på scenen og i studio.
Alexander Pettersen:
Begynte i husbandet på Oslos bluesscene, Muddy Waters. Her fikk han spille med mange artister fra inn og utland, Lousiana Red, Junior Watson, Sven Zetterberg, Vidar Busk og Tad Robinson for å nevne noen. I dag spiller han med bluesband som Billy T Band og Joakim Tinderholdt. Alexander gjør også studiojobber i pop - sjangeren, blant annet med Espen Hana og Didrik Solli Tangen.
Melodi Grand Prix har hatt Alexander på scenen her med Espen Hana, Wenche Knudsen, Gaute Ormåsen og Jonny Hide. Alexander er en ung trommis som allerede har stor erfaring i bransjen.

Vidar Busk på elektroniske medier:
www.vidarbusk.no
www.myspace.com/vidarbusk
Facebook


24. januar 2011 - Flere saker